Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal rimmad dikt jag hittade i ett block. Jag tror man kan kalla den "lakonisk"


Livet är en teater

Jag är en ensam teater
i en rolltolkning ack så svag
med en röst utan passion
en blick utan vision
ja jag är en ensam teater

Jag är förmodligen en komisk tragedi
men har ingen tilltro till vad jag deltar i
Ridån kan falla som den vill
och sufflösen har somnat i logen intill.

Regissören är en röst ifrån en mörk vrå
Anvisningar om hur på scen jag ska stå
Replikerna får jag hitta på som jag vill
så det blir en tyst föreställning
även om jag aldrig står still.

Handlingen tycks helt utan sensmoral
och min roll i det hela tycks ytterst oklar.
Applåderna uteblir för teatern är tömd
Jag blir nog aldrig hyllad än mindre
blir jag berömd




Bunden vers av Ulla Jonsson
Läst 285 gånger
Publicerad 2009-10-25 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulla Jonsson
Ulla Jonsson