Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

synlig och snöblond




Synlig och snöblond
seglar jag utmed stränderna tillsammans
med de andra glupska och skitiga måsarna
alltför tydlig, i mina försök att bli renad
men att jag är berörbar är allt
som betyder något

Galen och omkullvält,oberörd
väntar jag och växer medan
mina skador läker och
återuppståndelsen småler.

Varje kväll jag flätar mitt hår
flätar jag in din vilja i min.
Vad jag ska med din vilja till vet jag inte
men du är en besk och bitter eld som jag ska smaka
en stund
och det är alltsammans stora och farliga ord att uttala men
i världen är jag den som inte kan hålla
mina händer släpper tingen, släpper taget
och jag ska gå utmed stränderna och hålla om inget
och jag ska gå till brunnarna och släppa allt i dem.
Men i icke-världen finns ingen starkare vilja än min
och min vilja har valt åt mej.
Ren brinnande vilande
vinner min vilja mot din.




Fri vers av Ulla Jonsson
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-12 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulla Jonsson
Ulla Jonsson