Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om du är en demon

om du är en demon
är också jag en demon
och min rustning är tusentals
vita fjädrar
som fallit ner från himlen från
en ojordisk fågelkvinnoman med
långa hjortben

om du är sten
är jag stål och silver.
Om du rör dig med hela din styrka
är jag en absolut orörlig stillhet
som ändå skapar en skälvning knapp
förnimbar i sin vibration
men som kan krossa en mur
när den väl når fram.

Om du rör dej genom världen
faller jag genom rymden,
om du trampar din väg, trampar
stigar i levande gräs
väljer jag vattenvägarna genom
havets salta tunnlar genom moderns
kropp till nya födsloplatser.
Om du är en ängel i förklädnad
har jag alltid varit en ängel
i en mycket smutsig skrud.




Fri vers av Ulla Jonsson
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-15 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulla Jonsson
Ulla Jonsson