Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är vinter

Det är vinter och vi stannar länge i våra sängar
samlar klädhögar i hörnorna och mat och sopor
medan vinden blåser och kylan knäcker
ännu ett hjärta

och ibland är det rädslan som
knyter mej kvar i sängen
där jag vänder ansiktet i lakanet
rabblar böner och möter
min egen andedräkt
ibland är det pur kärlek som lämnar mej
korsfäst bland kuddar, rena minnen som
blandar sig med förhoppningar om minnen i framtiden.
En oerhörd förväntan.

jag sörjer min räckvidd

som kunde vara stor om den inte
var innesluten i en vit
silverglänsande fosterhinna
en förlorarnas segerhuva.




Fri vers av Ulla Jonsson
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-13 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulla Jonsson
Ulla Jonsson