Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TURBULENS I ETERN

Vad hände i lördags?
Mycket konstiga saker
utspelades
människor emellan.

Väninnan frågande
undrande om vad
som händer,
människor emellan.

Raseriutbrott utan
synbarlig anledning,
hastiga avslut
på långa förhållanden.

Rädslor, förtvivlan, sorg
följder i dess
fotspår.
Hur gå vidare?

Hur laga det som
kastats, krossats,
trampats på?
Hur resa sig?

När det går överstyr,
hur nå fram till
varandra,
till hjärtana?

Vad är mitt, vad är ditt,
vad är vårt gemensamma
och enskilda
ansvar?

Hur kan jag få hjälp att
se mig sådan jag är,
se dig
sådan du är?

För endast då,
när vi varandra ser,
varandra förstår
läker vi våra sår.


© Gunilla N
091026




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-27 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP