Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2009-10-27)


Månatligt välbärgad

Iklädd slitna joggingbrallor och t-shirt köper han tre portionspaket nudlar den tjugoandra. På vägen hem ser han med förakt på den lilla grupp av procenttörstigt pöbel som slagit sig ned likt lortiga måsar på en av parkbänkarna.

Den tjugotredje käkar han rester och den tjugofjärde bjuder han in sig på middag hos en ”vän”.

Den tjugofemte skänker han hundra spänn till stadsmissionen och bjuder i vanlig ordning mamma på rådjursytterfilé på Operakällaren.

Lönekuvertet var extra ”fett” den här månaden så han passar på att köpa sig en 20-årig whiskey med hem.

Med den i handen somnar han in i soffan.




Prosa (100-ordare) av Stjärnregn
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-27 13:24



Bookmark and Share


  noname_realmind
Klockren och skickligt fångad bild!
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnregn
Stjärnregn