Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med andetagen kupade stöps de samman

 

solen har smält iskristallerna nu

och asfalten tonar fram blanksvart mot våra fotsteg

 

anletsdragen är skissade

i mjuka rundlar av kol

som eskalerar uppåt

som trädkronor

 

det azurblå

mot benvita ögonstenar

och våta pärlor som strömmar nedåt

 

men jag undrar

vem som spänner regnbågen

vilket regn som ska anlägga

stommen



stoffet stiger fram

ur det innersta

från skälvande gestalter

 

men vi saknar agendan

vet inte när någon ska retuschera stråken


istället tumlar vi omkring

mot manglat linne

träder inåt

som sjöstjärnor


sprättande mot underlaget

hudfärgade med armarna runt


du välver dig mot rundningen

på inandningen

 

kupar dina andedrag

som en eld mellan skyar

strax rustad att resa dig

ur blickfånget


© Birgitta Wäppling, 13 november 2010

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-13 12:59



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En helt sanslöst vacker dikt. Jag blir rent tagen av skönheten. Grattis, vännen!
2011-01-30

  Michaela Dutius
En underbar dikt med en fullständigt andlöst vackert avslut
2011-01-05

  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbart skrivet med alla dessa vackra bilder som strömmar liv och kärlek till Livet och till ordet. Du skriver oerhört berörande i minsta detalj/B
2010-12-01

  aol
ett vackert språk i en djupgående vacker dikt,
betänkansvärd
2010-11-28

  Michaela Dutius
Älskar dina symboler som är på millimetern träffsäkra i denna mycket vackra och tankegivande dikt
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP