Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i lövsprickningen


ett lågmält
utanförskap
tog tiden
i anspråk

vemodets
avstamp satte
kompasskurs
och slätten stod

genomlyst av
atmosfäriska
störningar

i lövsprickningen

sammanhang
dolda av
fjolårsgräs

ett ihåligt träd
utan andra anspråk
än att utgöra
gömställe för
kärleksmeddelanden

fjärrtågets framfart
genom det agrara
plöjde en fåra
som sedan slöt sig

den nödvändiga
elektriciteten
och stål mot stål
i hjulens blanka möte
med skenorna

lämnade ett avtryck
förvisso inte synligt
men ändå en
outplånlig del
av det oändliga

dolt bakom bruset

endast möjligt
att höra med
örat mot jorden

porlade bäckar
av öppet sinne
i riktning mot
skärninsgpunkten

nya former av liv
undvek att låta sig
studeras







Fri vers av Anders P VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-27 21:08



Bookmark and Share


  asplausibelt
"nya former av liv
undvek att låta sig
studeras"

Vackert och klarsynt. Tackar.
2009-10-29

  vera gade VIP
då? - kanske - Kyreus...
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP