Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förr kunde jag ställa klockan, gå upp och möta de första strålarna av dagen. Ensam och lycklig, huttrande och fascinerad såg jag de första sekunderna av dagen passera allt för fort. Gjorde ett nytt försök nästa morgon. Men dagen kom alltid. Allt för fo


BLICK FYLLD AV TÅRAR, OCH GNISTOR AV TID

Jag möter morgonen
hennes blick
är en gnista av tid
en strimma av hopp

Möter kylig hud
och vingar
tyngda av dagg
luften fylld av bett

Hon smeker
hustak och träd
en glödgad hand

Jag mötte morgonen
i namnlösa länder
i hamnar
där båtar och måsar väcks

Jag har mött morgonen
hennes dimmiga fingrar
trevande
i bokars lövtak

Vill alltid
stoppa tiden
just där
innan hon
tar dagen
i handen
och dansar bort från mig
i hänsynslöst ljus

Jag mötte morgonen
med
ögonen fyllda
av tårar
och gnistor av tid.

Suckar
när jag möter
en ny
Tisdag.






Fri vers av Jan Linderoth
Läst 316 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-30 08:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fantastiskt vacker och läsvärd kärleksförklaring till morgonen.
2009-10-31

  sulimaa
Underbara dagar ...underbara tid ..underbara morgon...andas liv...
2009-10-30

  oMareld
Håller med, det går alldeles för fort
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth