Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dit stigar inte når

 

vet du

det finns en plats där stigarna slutar

precis innan skogslinjen tagit vid

där väntar dagern

och solstrålar blänker

och nyvakna vindar tar sin fart

 

jag plockade nävor där en kväll

och band till en sommarkrans

 

för det finns en plats där stigarna slutar

precis innan skogslinjen tagit vid

där skymningen tvekar

och förhoppningens vindar

tar fart med förnyad kraft

 

där mötte jag kvällen

och hörde den fråga

den som var jag

om jag ville gå med

 

hitom en plats där stigarna slutar

precis innan skymningen tagit vid

 

© Birgitta Wäppling, augusti 2009

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-10-30 13:56



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
detta smycke önskar jag placera i ett violett, öppet skrin, jag placerar några ljus ikring, skjuter varsamt ut det i natten
2009-10-30

  Yrre VIP
Å så vackert, tack för denna den här sena mörka Oktoberkvällen!!
2009-10-30

  Michaela Dutius
Jag kan inte åter säga att detta är den bästa du skrivit....men en sak är säker- du blir bara bättre och bättre...Orden är tunga av poesi och vemod...skymningen smyger sig på..
2009-10-30

    Tea Alex
där mötte jag kvällen

och hörde den fråga

den som var jag

om jag ville gå med





Åh så fint!
2009-10-30

  Monika A Mirsch VIP
vackert och stämningsfullt sjunget
2009-10-30

  etthjärtaäralltidrött
Mycket fint!
2009-10-30

    snöö
Vilken vacker dikt. Tack.
2009-10-30

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Fina funderingar. Dikten har en rytm som gör att den skall sjungas tycker jag. Vandra gärna till ditt nävbestånd. Hälsar vännen Fredrik
2009-10-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Otroligt melodiskt vackert.
Ett mycket vackert alster. En pärla.
Bokmärker.
2009-10-30

  Carola Zettergren
Stämningsfullt och melodiskt vackert!!!
2009-10-30

  stenhur VIP
I denna och andra av dina dikter
hör jag en schubertsk ton
ett "precis innan"
dur går till moll
och tvärtom
Du gör mig
ledsenglad
Tack!
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP