Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om ``samkönade äktenskap``

Gick ur svenska kyrkan
för två år sedan
på grund av ```samkönade äktenskap``
stämmer inte med min uppfattning..
men självklart respekterar jag
alla olikheter..
människan gör sina val..
jag gjorde mitt i ``tyst`` protest













mare




Fri vers av mare VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-01 12:46



Bookmark and Share


  Anjeska
jag jojnar dig i tyst protest
2009-11-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja, man får ju inte yttra sig kritiskt numera p g a hetslagen.
Själv gick jag ur Svenska Kyrkan p g a att en levande kristen inte har i en babyloniserad skökokyrka att göra.
Och det är VIDRIGT att pingstvänner fortfarande har dubbelt medlemskap!
2009-11-02

  peter markurth
jag gick ur kyrkan pga att jag ej e troende= trams födas in där..tur att de skärpt sig...
2009-11-01

  walborg
Detta ämne är så smärtsamt svårt. Jag hade önskat att kyrkan avstått från vigselrätten och jag är inte ensam om den ståndpunkten.

Men idag är det politikerna som bestämmer över allt i kyrkan fast dom inte ens har en tro själva. Dessa politiker slåss partipolitisktoch leder kyrkan utifrån industriledarskapskulturen!

De präster som inte är med i något politiskt parti har inte rösträtt på kyrkomötet.

Det politiserade kyrkomötet körde över en tredjedel av alla präster samt alla biskopar som önskade skilja kyrkan från staten och avsäga sig vigselrätten.

Undra på att Svenka Kyrkan tappat sin identitet!

Makten kör så lätt över den andliga kulturen!!!
2009-11-01

  lycksele
Jag har också lämnat Kyrkan. Det fanns helt enkelt för lite av äkta medmänisklighet. Själva dogmerna gör mej inget, formerna. Men om saltet inte längre är salt. Om det viktigaste budet om Kärlek saknas, då finns där ingen trovärdighet kvar längre.
2009-11-01

  thyra
Min respekt har du :)
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP