Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Den 18:e Februari 2023 förlorade vi våran älskade mamma Eva-Marie våran ”Mare”. En helt fantastisk människa, en eldsjäl, en riktig ängel på denna jord. Jag vill skriva en sista dikt på hennes sida på poeter för att hedra hur fantastik hon var.


En hyllning till vår älskade mamma ”Mare”

Eva, en älskade mamma, dotter, vän och medmänniska…
Du föddes in i denna värld som en glimmade stjärna som lyste upp mörkret runt om. Som barn visade du din starka band till din tro, du visade också tidigt din kreativa sida och din kärlek till poesi och att vara omtänksam och se alla människor runt om, stora som små.

Under din uppväxt gick du emot strömmen och vågade alltid gå din egna väg och du drogs också till äventyr som många andra inte vågade, du ville utforska vad som fanns i världen. Du reste mycket, ville uppleva andra kulturer och människor vilket du snabbt gjorde med din unika själ och hjärta. Under dina resor fann du mycket inspiration till dina texter, dikter och tankar du skrev. Du fastnade för Grekland och bodde där under en period där du verkligen levde till fullo och fann vänner för livet.

I ditt hjärta hade du alltid en längtan, en dröm att bo i USA, specifikt Florida och det var ett mål som du snabbt nådde. Där bodde du i 15 år av ditt liv och träffade kärleken i ditt liv och fick dina två barn. USA och Florida låg alltid nära ditt hjärta men det fick bli en flytt tillbaka till Sverige för andra äventyr att skapa. I Sverige fortsatte du med vad ditt hjärta drogs till sen liten, att skriva och hjälpa dina medmänniskor. Du kämpade för rättvisan och var aldrig rädd att höja rösten för de svaga.

Som mamma var du helt underbar, rolig, fantastisk, våran hjälte, vårat allt.
Du gjorde allt för dina barn, satte oss först och stod alltid upp för oss. Det finns ingen som du mamma, du var en unik eldsjäl som gav liv till alla platser du kom till.

Din själ var ljus, god, mjuk och vacker.

Bara din existens satte musiktoner och liv i alla som fick ta del av din närvaro. Ingen kan förneka hur egen och fantastisk du är och var.

Tack för dig, tack för kunskaperna du gett oss, för all villkorslös kärlek du alltid gav. Tack för att du visa oss att det finns något mer i livet, något fantastiskt att ha en tro på.

När du tog ditt sista andetag i denna värld så blev livet mörkare och vi förlorade vårat ljus och ängel i livet. Men en säkerhet jag aldrig kan förneka är att du lever vidare och att vi kommer ses igen, våran vackra hjälte till mamma.

Detta var bara en liten hyllning till våran mamma och poet ”Mare”. Det finns så mycket mer att skriva om denna fantastiska människa som gjorde så mycket med sitt liv och för andras. Tack till alla som varit en god vän till Mare i alla dessa år. Poeter har varit en plats där ”Mare” fick skriva sina tankar och dikter. En plats som såg henne och lyfte henne.

Hennes sista dikt hon skrev i år var om våran pappa som gick bort 2021. Vi vet att dom är nu tillsammans och har ingen mer smärta i himmelen.

Tills vi ses igen mamma
Love you forever, Melissa & Daniel
Fri vers av mare VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-24 19:51Bookmark and Share


  Kajsa Karin VIP
Beklagar förlusten av er mamma.<3
Förmågan att skriva har hon helt tydligt lämnat vidare. Fortsätt skriva, det hjälper i sorgen.
2023-09-07

  Bibbi VIP
Wow!
2023-08-27

  La Magnólia VIP
? skulle vara ett hjärta. Kanske fungerar det bäst med <3<3
2023-08-25

  La Magnólia VIP
Tack för den fina skildringen av hennes liv. Delar av hennes person kom fram i hennes ord här & jag uppskattade dem mycket. Jag kommer att sakna henne mycket.
Ta väl hand om er! ?
2023-08-25

  Bibbi VIP
Tack!
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP