Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
då och nu


Du dansande lilla älva

Du dansande lilla älva
som trippar på tå,
ler mot världen
trots att den inte ler mot dig

du som håller starkt i tron
på att tankekraften
är din vän

du som skimrar av ljus
runt ditt frissiga ljusa hår
och som söker kontakt
i varje ögonblick

du som skrattar
och svävar
som en liten älva
över dimhöjda berg
som egentligen bara
är ett plastigt golv
men som du ser
som ett helt hav
av möjligheter

din positivitet
är bubblande
och dina mörka ögon
värmer många själar

Du lilla älva som lyser, var är du nu?

Sången om dig
har för länge sedan tystnat

och i tystnaden kan man höra
dina ensamma tankar
där du sitter i mörker
och klandrar dig själv,
för allt.

För att du är så svag
att du tillät onda tankar
som fick sången att tystna
och ljudet av din själ
att brista

men vad du inte vet
är att du fortfarande värmer själar
trots att din blivit kall.




Fri vers (Fri form) av LillaL
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-05 01:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LillaL