Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsljus och dimma

Vet ni hur vackra träden är
när de viskar till mig sådär

och jag
som snurrar i tanken
får luft av att titta upp
på molnen i det blåa
som tycks dansa förbi

Dimman vi bildar,
moder jord och jag
när hon tar emot
mina djupa andetag
är bara den
ett konstverk


Tillsammans kan vi göra under
ensam kan hon göra allt
ensam kan jag ingenting

människan behöver jorden
men jorden behöver inte människan

respekt och tacksamhet
är den enda tro jag har


Och imorgon
väcker dagsljuset mig
och då ska jag hjälpa dig att hjälpa mig
och mänskligheten
för vad vi inte förstår
är vårat eget bästa




Fri vers av LillaL
Läst 309 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-03 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LillaL