Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnan är min tanke

Närhet på långt håll fångar min uppmärksamhet
Leendet
Lungnande längtan på avsånd med skratt i falsett
att vara så fantasilös i verklighet
omsluten av begäran
och


elden
är
lös


Väntar på dig
på oss
ett vi
fantasi om framtid, ett nu
varför behöver vi ett "då"?
ingenting byggt på drömmar
allting byggt på oss i fjärdeform



avstånd




distans


nära






nära

Ser dig på avstånd
så nära, så nära
bara mina fingerspetsar kan nå dig
rör mig inte, hör mig inte

se
mig



bara


Jag är ögongodis för din diabetes
Förlåt om jag gör dig sjuk, men jag menar bara väl
Vill ge igen för sjukdomen i mig
svart är en fin färg

Hemligheten i det som är mest sant i mitt liv
ärligheten i plural
tystanden som ler mot mig

stjärnan är min tanke
längtan
har
en
kraft

starkare än mig
dig
än oss,
ett möjligt vi





och när du kysser mig
vet jag att elden aldrig riktigt var lös innan




Fri vers av annkajsafelicia
Läst 459 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-03 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia