Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens ängel

Det knäpper i väggarna
månen lyser in genom mitt fönster
jag känner mig lycklig
som får lägga huvudet på kudden
jag är så trött.

Jag dalar sakta ner i sömnens ”sal”
somnar djupt och tungt
efter en sekund som jag upplever det
börjar min ”film” spela upp sig igen.

Jag är helt plötsligt på en strand fylld av grus
kör min buss
ser bakåt mot säterna
ser att golvet är fyllt med grus.
Annars är det tomt i bussen
som ska gå mot stan.
Jag känner ensamheten
jag saknar alla röster och barn.

Vaknar med en ”studs” i sängen
känner att rummet är fyllt
av barn som känns nära
gnuggar mig i ögonen och undrar
var är dom alla för jag ser inga barn.

När jag förstår att jag drömt alltihop
så lägger jag åter huvudet på kudden
blundar och känner
glädjen från dessa barn.

Vaknar sen på morgonen
trött och outvilad
tänker på drömmen
undrar vad den vill säga mig.

Det får jag inga svar på
utan försöker själv förstå
men........
jag vet inte vad den vill säga mig.




Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 401 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-05 20:54



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Sökandet som speglar drömmen.
En dag kommer det vara självklart vart vägen vill ta dig.
2009-11-06

  Maria T
Det fanns mycket glädje
i din dröm och många barn
2009-11-05

    //Nikita
En önskan om barn?
Fint skrivet, får upp bilder ^^
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld