Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att aldrig tappa gnistan.


En gammal rutten förvirring

gräset verkar aldrig bli sådär riktigt trafikljus-grönt
varken här eller på andra sidan
det är mest bara gammal-t-shirt-gult
kanske
lite som en smörblomma ibland

staketet är retsamt lågt
och jag behöver knappt lyfta på fötterna
jag kan släpa knäna i backen
eller gå på händerna
allt är upp och ner hur som

och jag kliver in genom en dörr
för att bli ett år äldre
för att leka lite mera mogen
än sist
men jag verkar aldrig bli sådär saftig och röd
som ett moget äpple
jag blir bara ett trafikljus-grönt äpple
ett surt äpple
som ruttnar på trädet och ramlar ner på gräsmattan

på den gammal-t-shirt-gula gräsmattan ruttnar jag vidare
- tills jag kliver in genom nästa dörr




Fri vers av Lipshit
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-05 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lipshit
Lipshit