Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett filosofiskt stycke om varför vi känner oss halva, kanske för att vi en gång satt ihop som Maninna, en enda varelse; ett väsen tillsammans. Forskning i forna dar har hävdat det Bilden: The Path of the Shaman (August) av Susan Seddon Boulet




I Begynnelsen var Maninnan i den Unisona Varelsen (100 ord)

~*~

Män behöver alltid kvinnor att stödja dem,
men om kvinnor tror att
de ej behöver män, så tror de fel.
En man ger av sin tid frivilligt - han styrs inte av en egoistisk kvinna -

det är ingen man
och kvinnan ej en kvinna
som tror hon manipulerar men
hah! vem manipulerar vem - om mannen redan vet om det innan -

kvinna skäms!
och mannen som låter det ske!
skäms tillsammans i skön rodnande
gemenskap sen

~*~

Om vi inte spelade
glada eller
deprimerade så vi
självuppoffrande lider ont
så skulle vi bättre se hur
vi mår och ta vara på oss unisont

LPWJ Halloween 31/10 & 06/11/09

(en mer vanligt förekommande version kanhända; därav vinklingen ur "Adams" perspektiv ovan som stöttar sin "Eva" som stöttar tillbaka)


Kvinnor behöver alltid män att stödja dem,
men om män tror att
de ej behöver kvinnor, så tror de fel.
En kvinna ger av sin tid frivilligt - hon styrs inte av en egoistisk man -

det är ingen kvinna
och mannen ej en man
som tror han manipulerar men
hah! vem manipulerar vem - om kvinnan redan vet om det innan -

mannen skäms!
och kvinnan som låter det ske!
skäms tillsammans i skön rodnande
gemenskap sen

~*~

Om vi inte spelade
glada eller
deprimerade så vi
självuppoffrande lider ont
så skulle vi bättre se hur
vi mår och ta vara på oss unisont

LPWJ Halloween 31/10 & 06/11/09




Prosa (100-ordare) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-06 04:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2009-11-07

  thyra
Den här är bra! Fint skrivit!
2009-11-06

    Jnåt
Om man innan maninnan var man innan kvinnan var man adam och kvinnan var dam av adam? eller nåt. :-)
2009-11-06

  Miss Mod
Intressant, ligger nog förvånansvärt mycket i.
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP