Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Goya (1746-1828): Kronos äter sina barn


Den maktlöse härskaren

Jag är mitt inres
maktlöse härskare
där ingenting sker som
inte har skett förut

Jag är honungstenen
fader Kronos slök
i tron att det var jag
som tänkte ta makten

I mitt inre går han,
den hatande sonen,
som nu ska dra kniven
skära faderns lem av

Mitt jag är en annans:
ett suddigt ansikte
som snabbt driver förbi
utan ge mig en blick

Hör vinden i vinden,
som ett hav det brusar,
blott vågorna vi ser
vandra över Havet




Fri vers av montaigne
Läst 614 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-10 11:13



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Den ständiga kampen inom varje man....men alla vet inte om den och ännu färre kan sätta så träffande ord på den! Den här känns!
2009-11-29

    Erika H
Så vackert skrivet. Tungt och välformulerat. Fraserna glider lätt och jag känner mörkret lägga sig.
Vacker i sin svärta.
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne