Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=zC6gv25qN7k&feature=related


De med Z i sitt namn

Nu börjar han igen,
nu börjar han igen
slå sin lilla mörka fru
Hör det genom väggarna
han slår henne gul och blå
Han skriker Fuckin' hora
Barnen deras i trappen,
ibland spelar de kort

Jag står vid en backe,
en brant backe av lidande
Där uppe på kullen
lyser det från ett hus
Jag står vid en backe,
en backe av lidande
Ska jag gå hela vägen upp
för att nå lidandets orsak?

Jag ville jag gjorde en piska
en piska av hampans rep
som Krister Josefsson gjorde
Han som bestormade templet,
han som välte krämarnas bord
med gisslet i hand och skrek:
Detta är ingen Galleria
Jag ville jag vore som han
med piskan i hand slog jag
så inte dessa fromlare,
de med Z i sina namn
- tror de de är Zeusus? -
ska narra de lidande
att underkasta sig
galleriaklanens lagar




Fri vers av montaigne
Läst 514 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-27 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne