Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt för många är fast med misshandel och hot var dag. "tänk en smula på dem"


En litenstor vers om MISSHANDEL

jag ska dö för mindre
än det jag fått från dig
jag ska dö för mindre
och du ska dö med mig

jag låter dig smälta i min hand
jag har dig i all evighet
du rinner liksom sand
du är min besatthet

förångad av min egen vilja
jag fångar denna stund
oss kan ingen skilja
vi är i ett heligt förbund

jag för dig till mina platser
där jag njuter av ditt behag
att du lider genom strapatser
det bryr inte jag

för du är i evighet min ägodel
jag gör vad jag vill med dig
jag fruktar ej om något är fel
och jag struntar blankt i dina nej

du är en smula i min hand
jag kan krama så hårt jag kan
om du är nära katastrofens rand
så är jag alltid i evighet din man

dina blåmärken är beviset nog
att lämnar du mig ensam här
så är det du som snart dog
om du tror vi kan gå isär

jag håller dig krampaktigt kvar
såsom det är en smula av ditt forna
för du är ju allt jag har
och det kan jag betona

jag ska dö för mindre
än det jag fått från dig
jag ska dö för mindre
och du ska dö med mig





Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-11 16:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
BRA!
2009-11-11

  mLite
Skitbra, första och sista stycket sa allt. Resten sa det ännu mer, så - väldigt gripande.
2009-11-11

    Max Poisé
jag insåg min okunnighet! Och rättade till mitt misstag!
tack för påpekandet! :-)
2009-11-11

  Algotezza VIP
Stark dikt, tungt innehåll - men formellt sett är det inte en sonett (sonett = 14 rader femfotad jambisk vers, ofta rimmad).
2009-11-11

    ej medlem längre
hualigen vad läskig

STOPPA VÅLDET MOT KVINNOR
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé