Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom tunneln..

Genom den mörka tunneln vandrar
en själ av sorg. Greppar om inre rum
som är full av smärta. Tystnadens eko
ropar, den som ingen hör..
Eller ser vad som döljer sig i det osynliga..
Stegen är tung av livets börda, hänger
som en tjock säck på den krökta ryggen.
Lungorna andas inte i befrielsens luft
den som ligger i det fördolda och väntar..
Hoppet, den lilla lågan av liv som kämpar
trots den hårda vind som blåser..
Så forsätter stegen,ett i taget framåt bortåt.
Kampen att inte ge upp.
För långt där framme sipprar ljus igenom
livets svarta tunnel..










mare





Prosa (100-ordare) av mare VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-11-12 15:36



Bookmark and Share


  peter markurth
stark
2009-11-14

  Anjeska
Vi sträcker oss mot ljuset vänner
Fint skrivet om livet
2009-11-12

  Näckrosen
känns som det är jag som är i tunneln. Tack för en fin dikt
2009-11-12

  En strimma av guld
Jag är fylld av livsglädje och väljer det. Det finns alltid ljus i tunneln om du väljer det.

Lev livet och njut!!
2009-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag har redan givit upp.
2009-11-12

  Bibbi VIP
"Det är så mycket som ni har måst lära för att undvika framtida olyckor, men den vän med vilken ni nu står vid misslyckandets, de döda ambitionernas och de uppgivna önskningarnas grav, han är en vän för alla tider." Ur min favoritandaktsbok Daglig Kraft skriven av "två lyssnare" i England för 50 år sedan.
Applåd för en beskrivning som jag känner igen i mitt liv.
2009-11-12

  Cosmic Johanna
Fint skrivet.

varma applåder för tunnelns ljus.
2009-11-12

  Johan Bergstjärna VIP
Så där kan livet kännas & te sej; som en lång tunnel ...
Men om man kan gå Tillsammans så blir vandringen lättare.
Bra 100-ordare!
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP