Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
091113.i bussen som vanligt


en morgon vaknar

Människor under färd
håller fullständigt käften
i mobil busskyrka i ottan
denna novembergryning
vågar inte ens dra en morgonsuck

i dag ska månaden visa
sitt allra innersta
klä av sig sina grå yllekläder
visa sitt väsens sköte
blygsamt särar på molnen
lyfter mödosamt bort molnen
sakta nästan erotiskt
plockar undan stjärnorna efter nattens fest
antar en lycklig lavendelblå

offrar denna fredag
som enligt sägner ska vara olyckans dag
lägger ut syrefyllda lungor
renande njurar
sprider på plöjd åker
ser hur himlen girigt emottar

tystnad råder
midhöstmorgon i altarbuss
ut i skratt
jag vann förstapris




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-13 09:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vibrerande sinnlighet som tycks leva och smeka ögat som läser.
2012-09-29

    Tea Alex
Jag älskar morgnar. Allt är så...väntandes ...då.
2009-11-20

    ej medlem längre
Denna är full av levande ord! Älskar "blygsamt särar på molnen"...super!
2009-11-13

  Catharina Edin VIP
Grattis till första priset - och en mycket stämningsfull och lätt erotisk morgonbetraktelse!
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP