Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam mamma söker inte svaren





Jag har så kul i mitt liv
det mesta jag gör är bara tidsfördriv
kliver upp klockan sex vareviga dag
allt för att hinna dölja naturens lag

Åldern döljer jag med smink, vitaminer och tro
tränar och skrubbar på kroppen för att hindra ålderns klo
cyklar överallt för att spara på föroreningar i naturens kraft
sorterar sopor, handlar secondhand och prylar som andra haft

Sedan stressar jag till jobbet med humöret i topp
alltmedan sminket hamnat på sniskan på min huvudknopp
men sådant bryr jag mig inte om
nu ska jag jobba åtta timmar som,
ska ge mig kapital att leva det liv jag vill
fast oftast räcker knappt kosingen till

Skyndar mig hem efter den långa dagen
önskar jag var en häst som bara fick beta i hagen
drömmer om långsamma dagar med kreativa resultat
allt jag stressar hem till matlagning såklart

Ungarna ska födas och jag ska få ny energi
läxorna ska göras och disken sättas i
fast inte i diskmaskinen för den har jag gett till en av mina x
en av dom som tyckte jag var ett riktigt ”kex”

Nä, jag diskar för hand i baljan med skum och borste
tid som får hjärnan att vila från ordet ”måste”
där får jag tid att tänka på mitt liv
är alla dessa timmar bara ett tidsfördriv

Jag längtar ju ständigt efter skapande kraft
tid som förr då jag alltid haft
tankar om utförliga konstverk i olika tekniker
nu blir det bara mitt inre som skriker

– Mera konst och kreativitet

-Mera teater och mindre förtret

Alla män som uppehållit min tid och kraft
dem har jag dumpat när jag annat haft
när jag sett att mina livsmål blivit sköra
har alla deras önskningar tystnat i mitt öra
när tankarna darrat i deras skuggor och gråtit
då har de fått lämna sfären jag upplåtit

Numera drömmer jag om författande och måleri
om någon som lever med palettens färger i
sagor och fantasier med hypoteser om framtidens tron
utvecklande samtal där vi skapar en vision

Liv där våra kroppar och tankar
slipper stå utanför och med förtvivlan bankar
på våra dörrar till de inre svar
som alltid i vårt förflutna var
på min dörr ska det stå en textad skylt i rött:

”Nu har jag äntligen livet mött”









Bunden vers (Rim) av L.byström
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-14 19:13



Bookmark and Share


  Rockalex
Härlig kraft - klarsyn

alla drömmars uppfyllelse

börjar med drömmens ruvande
2009-11-16

  Cosmic Johanna
En sann och vacker längtan i denna dikt

som är begåvad med fin melodi och rytm.

varma applåder,

må alla våra konstnärers liv bli mer fria i denna världen.
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström