Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU TOG mig bort

du tog mig bort
du tog tag i mig
resolut försingrad av av vindens lättja
romantiserad och fabricerad av ljusets lockelse

du fingerade mig hela vägen till en ja
där stod jag sedan
som den förlorare jag blivit

du tog mig iväg
du kantrade mig iväg på en resa
märkligheterna avlöste varandra
och mitt motstånd stod i krig med
mig själv

jag var halverad, ittudelad
transparant var mitt ledmotiv i en film
som kroniskt spelades upp, om och om igen

du erbjöd hela din kropp, och jag fick bara
se din ryggtavla
du hade lindat mig så många varv runt ditt
finger att jag slutat räkna den devalverade
självkänslan för länge sedan

du tog tag i mig, du var stormens öga och
mitt ständiga regn
min underkastelse luktade perversion och min
utanförhängande tunga dolde inte de frustande
ljud som patetiskt bildade luftdimmor i kylan

min lycka var du
min olycka var du
du tog tag i mig och sedan dess
förlorade jag mig själv

du tog mig bort




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-15 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé