Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vatten friskt och klart

 

Jag vet mig ett vatten så friskt och så klart,

det rinner mot älven, det leder till livet.

Lyss! till dess porlande djup, så underbart

sjunger för det liv, som för oss blev utgivet.

 

Det klara friska vattnet, rörs av varlig hand.

Släcker törst, tänder liv, är vad vatten är.

Som törstar jag efter livet där vid källans rand,

och ett må du veta. Att ännu jag håller dig kär!




Fri vers av Hawk
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-17 14:01



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
så målande beskriven, så urmodigt vacker..speciellt Det klara friska vattnet, rörs av varlig hand., ser en kvinnohand sakta rör ett vatten vid en bäck....
2009-11-19

    ej medlem längre
Den här dikten är riktigt vacker! Jag ser framför mig porlande friskt vatten från en källa nånstans.. härlig läsning!
2009-11-17

  Baystream
Mmm du får mig att le! Kärlek... när den är som lyckligast - finns det inget bättre!
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk