Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissa andetag

kliv försiktigt när du passerar
det som ligger krossat vid dina fötter
är min tro mitt hopp min kärlek
så se upp var du kliver
för du kan skada mer än du tror
inget helas med hjälp av nonchalans
men kanske kan din närvaro
laga min treenighet
om jag får be dig om en tjänst
så kliv lite extra varsamt
tänk efter varför klivet måste tas
och tala om för mig vad som får dig
att göra det du gör
jag försöker andas i min egen takt
men vissa andetag kommer alltid ojämnt
stanna upp en stund och titta neråt
sök efter något som glittrar bland allt det trasiga
kanske är det möjligheten till försoning som speglas i dina ögon
kliv varsamt omkring mig ikväll
för ingen avgrund finns att se
se upp med var du lämnar spår
vissa andetag kanske aldrig kommer dem att nå
jag ber dig
för min skull
kliv försiktigt när du går
jag lovar att jag ska försöka andas mina egna andetag




Fri vers av mångata
Läst 215 gånger
Publicerad 2009-11-18 01:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mångata
mångata