Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mamma

en del mammor pussar sina barn
på munnen
ända tills barnen markerar ett slut

andra kramar dem inte
från tidig ålder
av osäkerhet för att visa för mycket kärlek

vissa höjer rösten när
barnen inte lyder och de lystrar på en gång
för mammas vilja är deras lag

andra kan höja rösten och verka sträng
utan minsta reaktion
för i rösten bor en osäkerhet

en del slår sina barn
för det var så de själva
behandlades som barn

andra bryter onda mönster
och försöker göra tvärtemot
sina föräldrar

några får ingen respekt
aldrig någonsin
för de lyckas inte
sätta ner foten och mena allvar

men sen finns det de mammor
som lyckas med allt
som får pussa sina barn hela tiden

mammor som äger enorm respekt
och som brutit mot en massa mönster

mammor som inte kan stampas på
som låter barnen ta del i allt
och som ger ofantligt mycket kärlek

och en sådan mamma har jag




Fri vers av mångata
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-19 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mångata
mångata