Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi dansar alltid i otakt

vi är som ett
varje gång vi ser på varandra
men så fort det bjuds upp till dans
vet vi var kvällen kommer sluta
någonstans

det är som att
se men inte bli sedd
att andas en luft medan en annan andas bly
att vilja men inget kunna göra
utan att fly

vi dansar alltid i otakt
alldeles oavsett hur många valser
våra danser slutat i
vi dansar aldrig samstämt
trots att vi alltid försökt balansera
på gränsen mellan
finstämt och knagglig refräng

vi är som ett par
som aldrig andats i samma tid
vi försöker varje dag
men natten slutar alltid
i tystnadens intima strid

det är som om
vissa fantasier aldrig får
bli verklighet
men utan dig är jag en segelbåt
som mist sitt segel
för även om takten vi håller
inte alltid stämmer med orkesterns
så vet vi båda att när morgonen gryr
är det till våra själar andetagen flyr




Fri vers av mångata
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-18 02:00



Bookmark and Share


  Tino
Bra och väldigt meningsfull text med ett innehåll som kan kännas igen av många. Kanon!
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

mångata
mångata