Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Runmärkta stenar


Runmärkta stenar
Ramlar på mina fötter
Och de bokstavstroende
Tror sej veta


Jag vet att
Ingen vetskap
Finns i tro
Och tro efter bokstav
Är som att släcka törst med sur saft

Eller som att sätta upp skyltar med text
Hos analfabeter
Men för de bokstavstroende är det viktigare
Med att bokstäverna är rätt
Än förståelsen och innebörden
Av vad de säger… vad de menar…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-18 18:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Bokstaven dödar men anden gör levande" sår i en helig bok.
2009-11-21

  lycksele
Ja, det är vansinningt sjukt. En svulst på den klara vetenskapens blåa himmel. Allt slutar i en kista eller urna. Det spelar ingen roll ändå.
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO