Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärta kan få bli din jordglob.

Tangenter som knaprar får tala för sig själva.
Röster är överskattade.
Läppar som trycks mot varandra.
Språk är för amatörer.
Händer som smyger över en ny världskarta.
Ljud får endast förekomma som musik.
Mitt hjärta kan få bli din jordglob.

Men bara för en natt.
Imorgon måste globen rulla iväg.
Utforska nya territorier.
Kriga över något land, åka emot en vägg i en återvändsgränds.
Rulla tillbaka.
Tillbaka till natten.
Tillbaka till bokstäver på en skärm.
Pipandet ur en signalupptagande manick.
Brummande motorljud och hjul som slutar snurra.
Dörr som smälls igen på hus, bildörr upp, bildörr stängd.
Hjul snurrar igen.
Men bara för en natt.

Mitt hjärta kan få bli din jordglob.




Fri vers av succi
Läst 433 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-19 01:35



Bookmark and Share


  The Stargazer
Jag älskar det första stycket, det är fulländat helt ensamt i mina ögon. Jag förstår dock att det inte förmedlar allt du ville säga, och hela dikten är riktigt bra. Jag gillar liknelsen vid en jordglob. Fint skrivet.
2009-11-19
  > Nästa text
< Föregående

succi
succi