Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pictors målning av Adam,  Eva och ormen i paradiset (1 Mosebok 3) Österunda kyrka 15/11




Betraktelse 1

Som om jag vaknat mitt i natten
och minns min dröm:
jag står där, naken bland folk
hur kunde jag glömma att ta på mig kläderna?

Hur kan jag anses förståndig
när jag lägger tid på att dölja vem jag är?

Hur kommer det sig
att varje gång jag ser löpsedlarna
väljer jag att lyssna på ormen

Tänk om ormen bor i mig
tänk om det är jag som gör det jag vet är fel?

Jag är inte stark nog
att alltid göra det rätta
jag behöver kärlek och förståelse

Och tillräckligt med förstånd
för att veta att jag är:
både ond och god




Fri vers av Mona*
Läst 374 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-19 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*