Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla Gubbar och Kärringar

 

Lära Gamla Hundar att sitta
Går visst om Hunden är villig
Om lockbetet är det rätta
Om tiden är rätt

Oftast letar den Gamle Hunden
Upp nya oprövade revir
Att stoltsera med gamla talanger
Att på nytt snärja och härska

Genomskådas den då
Reser den ragg
Hotfullt morrande
Vill underkastelse se

Ve den som ifrågasätter
Gamle Hundens luktsinne
Gamle Hundens beprövade
Övertalningstaktik och revirpink

Avlagda Kärringen gått på
Personlighetsutvecklande
Möten och kurser
Genomskådar, ifrågasätter

Möter den vilt skällande, med dess
Häftigt piskande lemmar
Med  stoiskt lugn
Vänder och går

Bakom Kärringens rygg hörs
Avsett att skrämma till lydnad
Ett sista snärtande ljud
Av startpistolens skott

 

 

 

© Gunilla N

091028

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-20 10:45



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Kluriga ord med djup innebörd
fångad med glimten i ögat
Ibland gör det ont att lära
sen när man lärt sig,
småler man med fnys
åt de som försöker
lura en igen.
2009-11-22

    Maria Malm
Underfundigt skriveri.
2009-11-21

  Bibbi VIP
Helt suveränt bra.
Applåd!
2009-11-21

    Bodil Sandberg
hehe så härligt underfundigt och kul ..görbra!!!!varm applåd!!
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP