Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla Gubbe

 

Vet du vad du gör
Vet du vilka konsekvenser
du har att tampas med

 Hur kan du sänka dig
så lågt
att du berättar om min vädjan
för henne

 Du berättar för henne
att jag bett dig
vara rädd om henne

 Du berättar för henne
att min vädjan springer
ur hennes skörhet

 Du säger inget om
plötsliga vredesutbrotten
om skuldbeläggning

 Ej heller, att du ej klarar
att ta på dig din del
i incidenter du orsakar

 Att flera gånger när vi färdats
i bil du och jag
du med min dotter

 Att de olyckor du orsakat
är ditt ansvar, ditt fel,
du belastar den andre

 Du hemlighåller din taktik
med smicker framdriva din vilja
sedan bit för bit underminera självkänslan

 Att du är mästare på
att framskapa rädslor
där inga förut funnits

 För dig helgar ändamålet medlen
med karisma, charm, kunskap
bygger du visioner att fånga med

 Min hjälpsamhet, tro på det goda,
trofasthet, naivitet, solidaritet
belönar du med lägsta förräderi

 Jag fanns vid din sida
Under dina svåra år
Vet du vad du gör?

© Gunilla N 
    091123




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-23 09:43



Bookmark and Share


  amarcord
Otroligt träffande! Jag tror jag känner den här mannen, han finns flera gånger om och hans namn är missbruk. Att ta sig ifrån honom kräver så mycket styrka!
2009-11-23

  Bibbi VIP
Känner så väl igen detta beteende som egentligen är en psykopats.
Applåd.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP