Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
finanskris och ränteberoende skapar shoppoholics


Lyckligt liv



En prislappa eldade upp dem
önskningarnas katapulter
kastade ögonblick
blickar som nuddade
vid tankar om behoven
längtan efter lyckan

- om jag springer tillräckligt fort,
- hinner jag ikapp då

Hastigheten är avgörande
om den ska hinna förbi
frågorna som korkades ur

När kropparna var tomma och svaren svalts
som vinets berusning
en promillehalt med röd prislapp

- vill släcka lusten
- vill finna ruset. Igen igen igen
- Igen

Baksmällan botas utifrån kontokortskonsten
konsten att fylla sina påsar med lycka
har bankerna förstått

- Du
- Du och jag

Såg varandra under ränteläget
du såg vacker ut
jag såg vacker ut

Världen i köpcentret lyste marmor och galenskap
allt var vackert
tills räntan skulle betalas
då fick du äntligen användning för takbjälken




Fri vers (Modernistisk dikt) av L.byström
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-06 23:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Här kombinerar du romantik med det mer jordnära på ett både intressant och som jag ser det humoristiskt sätt.
2010-02-06
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström