Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
referens: Frödings "En ghasel" från 3 dec 2008 just slightly revised...


Triptyk av glas



Tolkningsmöjligheterna är närapå
oändliga Vägar, glas och väggar
ökar Synbart utan anledning

Allting blottas i det ogenomträngliga
glaset I världen och ut ur världen
växer Väggen kristalliseras...

---

Jag överlever ständigt mig själv.
Varje gång jag krossar glaset
gör jag det för insikten:
Jag är själv av glas.

- Glaset är ogenomträngligt
och perforerat av små, små hål.

---

Jag kan inte urskilja dig.
Ändå genomströmmar
ditt ljus mina vener
av genomskinligt glas.

Bara blodet är tjockare än glas.




Fri vers (Fri form) av näver de anima
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-25 09:40



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, den här gillar jag att klura över, samtidigt som den känns glasklar. Förefaller handla om illusioner som kan övervinnas gång på gång, men bara med stark tilltro till det osedda... Fin form, där radantalet förskjuts en smula, men andemeningen tycks ha sin dramatiska tyngpunkt i mitten!
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima