Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Shakespeareiansk blankvers, med Hamletinspiration


Tvivel

Att skriva eller inte skriva - frågan
betyder: kommer jag klara att skriva
på blankvers som Shakespeare gjorde?
Kommer jag sitta som en trött elev i
kalassrummet och gråta över teaterns
största manusförfattares galna nyck?
Att ge upp, vore väl lättast, att strunta
i denna omöjliga uppgift. Men visst
måste man försöka och utmana sig,
som idrottsmän spelar sin match för att se
hur de står sig mot likasinnade. Tro nu
inte att jag tar detta som en tävling-
visst kan man inte tävla i konsten att
blankvers skriva? det vore inte rätt, som att
tävla i hur "snäll" man är, och det är ju
också alldeles för svårt omöjligt, men
jo, en utmaning för rastlösa unga
som i denna stora klass går. Ännu en
fråga kvarstår: tar vi oss inte vatten
över huvudet, som den galning som tror
han klarar allt och faller vid mållinjen,
trött och ledsen, självförtroendet borta?
Ska vi verkligen utmana ödet på
detta vidriga sätt? Vi måste tänka
oss för och göra vårt val. Jag har valt
och jag har lyckats, Shakespeare ut ur
min väg. Här är jag! Jag övervann mina
tvivel. Jag kom, jag såg, jag segrade. Yes!




Bunden vers (Blankvers) av Freckles
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-25 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Freckles