Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tysta tanken

Passa dig för den tysta tanken
den skall omringa dig och suga ut ditt liv
Åh våra tysta tankar, målar bilder
Om förbannad kärlek utan slut
Och jag vill bli din ända vän
Ta min varning

Om det är tanken som räknas
Krön mitt huvud med helgonlika strålar
Täck då sängen med rosor fria från törnen
Ta min hand och dansa uppför med mig
Låt mig då bädda in dig i moln
Om det är tanken som räknas

Hör min varning
då tanken svärtas
då skakar världen av dunder och blixt
och om det är tanken som räknas
är min ilska helt sann
din otro kan inte förfäktas
Då det är din tanke som räknas

Är det handlingen som räknas
är min själ dömd
och sången helt död
förruttnelse genomsyrar vårt hopp
och gemenheten är hela vår identifikation

Åh älskling vad är det som räknas
är det vårt spel?
Varför kan vi inte vara lyckliga som tanken viskar
Varför tar tanken ut oss på stormigt hav?
Men är det handlingen, leder den dig dit, den för mig hit
och vår värld fördöms.

Må det vara drömmen
må det vara illusionen
må det vara en natt utan slut
Förstår du hopplöshetens förklädnad?
Den är som en tanke, som en fågel
som en råtta.
Gnager och flyr, läker och skär

Så om vi en dag kan älska
hur ska vi någonsin kunna förklara
Att du gråter och jag skrattar
att jag kallar och du gömmer dig i tystnad
Hur ska vi någonsin kunna förklara
att ingen av oss vågar sluta sina ögon först

Hur ska jag kunna förklara att jag älskar dig när du sover
och hatar dig när du går.




Fri vers av kw.
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-30 21:37



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Oj...nu dog jag en smula och har svårt att hålla tårarna tillbaka.
Vad rakt på... och så vackert!
Här kommer du infarande efter ännu en frånvaro och verkligen BRAKAR in som den värsta prosafantast! Du har en förmåga att ta mig med storm...varje gång!

Jag är stum av häpnad och beundran. Ditt sätt att uttrycka dig har verkligen tagit sig högre dimensioner - BRAVO!
Som vanligt tolkar jag subjektiv. Om den här vackra "tanken" vore enbart ämnad för mina ögon, skulle jag grämja mig i min själ och darra inför att kasta mig utför stupet och in i dina armar.
Jag känner till allt om törnern och rosor, dans och död men ändå vet jag så jävla lite...

Förstår vad du vill säga och vet att tankar kan leda till handling - en handling som kan vara förödande om den INTE begås på rätt sätt. Man måste göra det enda rätta först liksom...
Att spela/leka är inte hela saken men allt annat kan verka alltför komplicerat.
Oj så mycket dina ord fick mig att reflektera och reagera.
Jag måste TÄNKA!

Innerlig Kramiz
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

kw.