Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig slippa vara ditt välgörenhetsprojekt

Låt mig slippa vara ditt välgörenhetsprojekt
En skramlande sparbössa full av förbrukade femöringar

Låt mig slippa stämplas som samvetslös & självcentrerad
Av kritikerkåren som campar innanför mitt kranium

Låt mig slippa vara ditt svarta samvetes ständiga soptunna
En dygnet-runt-öppen avfallsterminal där ingen bryr sig om att källsortera


Låt mig vidmakthålla min vanskliga värdighet
Även om den faller i bitar när ingen ser




Fri vers av Morvern
Läst 1120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-10-21 18:22



Bookmark and Share


    Roger Magnusson
Väldigt stark! Få saker är värre än tom välvilja.
2005-12-02

    Agnieszka
väldigt träffsäkert skrivet. skarpa ord som bara är så rätt, och jag ryser för att känslan av det du beskriver är äcklig. folk ser ner på en och klappar på en för att de tror att de blir bättre människor av det.
2005-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Morvern
Morvern