Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänner i all ära men kuk slår högre

Vänner i all ära men kuk slår högre

Man glömmer

Man glömmer ringa
glömmer födelsedagar
glömmer att man lovade att stå på barrikaderna tillsammans när kriget bryter ut
att aldrig raka sig under armarna på kommando
och gå med på sex för att sopa bråken under mattan
Man glömmer helt enkelt
Man glömmer allt

Identitet i all ära men familjeidyllen slår högre

Man glömmer läsa böcker
man glömmer diskutera orättvisorna
man glömmer följa med i världspolitiken och kämpa för det som en gång var viktigt
att man sa att ”ingen ska få sätta sig på mig”
och att man är ägare av sin egen kropp och har rätt att säga nej
Man glömmer helt enkelt
Man glömmer allt

Lojalitet i all ära men tvåsamhet slår ändå högre

Man glömmer

Glömmer att se
glömmer att rapportera ett blått öga
glömmer att säga ifrån
glömmer att alla är lika inför lagen
glömmer att alkohol är en drog
glömmer FNs barnstadga
glömmer ansvaret

Amnesin verkar total, som lobotomi

Men man minns detta:
att censurera
att förminska
att inte bry sig om
att hitta ursäkter som passar

att ständigt le och vara förbannat tacksam att nån ville ha en
och sära på benen för den goda husfridens skull




Fri vers av Morvern
Läst 1066 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-05-30 18:46



Bookmark and Share


  Manal
du lyckas beröra djupt i hjärtat och detta betyder att gör varhelst skrivet ord
finns en historia dom berättas.
tack gör denna text!!
2012-12-31

  Svartvit dröm
så e de nog för mer människor än vi vet! när ja läser den vill ja bara springa o gömma mig för alla männen som finns! men de finns dock en ja inte vill gömma mig för, de e min älskade pojkvän... den enda som inte förväntade sig något sånt av mig, inte öppet iallafall, han lät mig ta den tiden ja behövde o när ja läser denna text känner ja mig lycklig över att han fann mig!

kram på dig! o bra skriven text!
2007-06-16

  Catrin
Här fick man sig en känga som heter duga, för visst är det så att vi förväntas vara \"kåta, glada och tacksamma\" som de en gång sa och tyvärr allför ofta är det.
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Morvern
Morvern