Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glitterblodsbarn eller Var inte så förbannat naiv

Lyssna
Prozac Nation barn
Jag intar kemikalier på regelbundna tider
Men jag förväntar mig inget mirakel
Inga kärleksfulla krya-på-dig-kramar
Inget snälla-stanna-i-livet-samtal
Och snälla-låt-oss-hjälpa-dig

Titta
Och Bli Ett Vackert Lik barn
Jag vägrar fläsk och fettflottig frityr
Men jag förväntar mig inget spektakel
Inga befallande böner
Inget ät-ät-ät-snälla-lilla-du
Och nu-är-vi-tvungna-att-se-dig

Känn
Glitterblodsbarn
Jag höjer min hyvel i höjd med din
Men jag förväntar mig inget mirakel
Inga teatraliska tårar
Inget synd-synd-synd-om-mig
Och plåstra-mig-med-uppmärksamhet

Var inte så förbannat naiv
Att du tror att tiden aldrig rinner ut




Fri vers av Morvern
Läst 1217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-10-11 11:37



Bookmark and Share


  Darkness
mycket bra skrivet
2007-10-14

  stannar kvar
Ger mig en rysning längs ryggraden. Underbart språk. Underbart skrivet.
2005-10-18

    Agnieszka
välskriven helt underbar dikt som får tiden att skälva till. för en långvarig sekund. älskar verkligen dit skrivsätt och hur du formade orden. har inget negativt att säga.
jag ger väldigt sällan betyg, men du får en klar femma.
2005-10-11

    ej medlem längre
Oj, denna är välgjord, och ärlig
2005-10-11

  Isla Estrecho
OJ! Vad jag förstår handlar detta om anorexi/bulimi..
Så braaaa skrivet om det som jag i stort sett inte har någon som helst erfarenhet av. Erfarenheten av dikterna som behandlar ämnet är inte bra.
Detta var inte självömkanderakbladsfjortisskrivet (förlåt om nån känner sig träffad, vill inte håna dåligt mående) utan snyggskrivet och... rakt på sak.
2005-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Morvern
Morvern