Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"vad gör man inte för att bli älskad, och vad fan får man för det?\" undrar Jonas Gardell


För liten

Du är för liten
För liten för att gå själv över gatan
släppas ut och riskera att tappas bort i vimlet
för liten för att bli lyssnad på och tagen på allvar

Så du ber mamma en klänning
Den är rosa med körsbär på och har en liten spetskant

Du är för liten
För liten för stay-ups och string
för liten för S/M och livets grymhet
för liten för att gå på disco och riskera att förföras
för liten för att ha en åsikt om någonting

Så du ber pappa köpa en webkamera
Den är vit och öppnar upp världen

Du är för liten
för liten för att någon av dina kompisar ska ha tid för dig
för liten för att någon av dina föräldrar ska ha tid för dig

Så du kopplar upp dig mot världen
och världen öppnas även för dig
Du hittar lekkamrater
Vuxna människor som har tid och visar intresse!
Som lyssnar och frågar och lyssnar och frågar

och bara kräver en liten flukt i utbyte

Du är så liten
Men du är stor nog att lyfta på klänningen själv.











Fri vers av Morvern
Läst 906 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-05-31 09:55



Bookmark and Share


  Eline.P
Så bra skrivet! Jag vill helst försöka låtsas att det inte är sant...men det är ju det, vi läser om detta varje dag. Varför kan vi inte ta hand om, älska och skydda våra barn längre? Blir ledsen.
2007-05-31

  Catrin
Läskig skildring av hur fel det kan bli och vad ensamhet kan göra med oss. Tänkvärt, tack.
2007-05-31

    OriginalOfTheSpecies
Vilken sorglig bild av ensamhet...
och av hur lätt man kan bi lurad när man tror att man har kontroll.
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Morvern
Morvern