Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nomad.

 

Känner mig hemma i människor.

Människor finns överallt.

 Men inte rytmen,

Inte glädjen av att leva…

 

Fördömd av min egen förälskelse.

Träffad av min egen samhällsbild.

Kontrollen tynar sakta bort,

 

Såsom snön på vår nordiska pyramid.

Ett djävulskt förbund som styr det ”vanliga”.

Men jag kommer aldrig bli en av dom.

Dom som väljer att böja nacken,

Och tacka för luftslott efter luftslott…

Där ingen egentligen kan bo.

 

Det är därför jag vandrar tills,

Jag inte kan vandra nå mer…

 

 




Fri vers av "Dempa"
Läst 469 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-12-01 12:09



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Mycket talande text på ett lite melankoliskt vis...vackert berörande...och det där med luftslotten...nej, sånna kan man ju inte bo i, bättre då att vandra...en tid...iaf tills man "hittar hem". Applåder!
2009-12-02

  Mats Henricson
Intressant och rak "bekännelse".....
2009-12-02

  Matilda Linnéa Tinér
vemodsvacker var nog det perfekta ordet för det här.
riktigt snyggt, jag gillar detta :)
2009-12-02

  thyra
Vemodsvacker!
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående


"Dempa"