Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babylon

Det doftar sommar med en blandning av förakt och halstabletter med mintsmak.
Barnvagns maffian rullar förbi, låtsas skratten ekar emellan radhusens fasta fasad.
Friheten skyls emellan A-brunnar och glasblandat grus som sticker hål på barnafötter.
Tidningspapper svävar över taken liksom svalor som letar efter grenar till sin bosättning.
På marken ligger en vält bensindunk och spyr ut cirklar i regnbågens alla färger.
En skrattretande tanke täcks över med irriterande födorop;

- MAAATTTEN ÄR KLAAAAR!!!

Men denna tanke finns ändå inte,
för detta är bara en vanlig måndag.
Så är tändstickorna slut hos Ica och så regnar det ju…

TYPISKT!




Fri vers av "Dempa"
Läst 489 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-23 22:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dag i civilisationen, när ödet gjort slut på tändstickorna hos ica-wow! får en del inspiration här! Bra text!
2010-11-19

  Pytti
Vilken underbar vardagspoesi. Dom där egentligen omärkbara små sakerna som vissa dagar blir så tydlig.Tur att man har en spärr när dom där tankarna kommer och att tändsticorna är slut på ica. Ditt språk är så rakt och vackert på samma gång.../ en som numera är medlem i barnvagnsmaffian:)
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående


"Dempa"