Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Picnic vid Auschwitz

 

Att värna endast om den egna frälsningen

Att tänka;

Jag kommer minsann att hamna i himlen,

men inte de där, inte...

Att tro att man är bättre, mer rättfärdig än andra,

det är liktydigt med...

att ha picnic med vin, ost, bröd och musik...

utanför Auschwitz,

anno 1944.

 

 

Vem skulle kunna njuta av det! 




Fri vers av Hawk
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-04 10:20



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Jag tror att Gardell sa vid tillfälle "Om det nu finns en himmel, hur kan det då finnas ett helvete?" Jag älskar den frågan lika mycket som din text här nere!
2009-12-12

  Baystream
en bra fråga att ställa...
2009-12-04

    ej medlem längre
Vad hemskt med en glad picnic utanför auschwits, allt skulle smaka dåligt tror jag..
Nää ingen är bättre än den andre, alla är vi lika..
Jättebra skrivet!
2009-12-04

  hotrodder
Kan inte plocka fram vad det var jag såg, nu när jag läste din text.

Bra skrivet iallafall!
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk