Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ny utökad version


på sopberget

från sopbergets högsta topp
har man utsikt åt alla håll
ifrån Globens sfäriska kropp
till Flemingsberg har man koll

över Haninges skogar i söder
till Hägerstensåsen i norr
när kvällsolens strålar glöder
och luften är kylig och torr

ja, sopberget reser sig över
vår förstads miljonprogram
ett sopberg av sånt som blev över
av skrot och av skräp och slam

från frätande bilbatterier
till färgrester bajs och kiss
vår slösiga tids frosserier
dess konsekvens och premiss

en kulle så mjuk och harmonisk
om sommaren lummig och grön
jag är faktiskt inte ironisk
den pryder sin plats i miljön

tänk att vårt avfall kan bilda
en kulle som böljar så mjukt
där hararna skuttar vilda
fast dess innanmäte är sjukt

från sopbergets högsta nivå
ser man ner över gator och torg
och överst där uppepå
står placerad en papperskorg




Bunden vers (Rim) av Anders P VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-02 15:00



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du är poeternas verklighets-samvete !!!!!! Bra det !
2009-12-04

    Virtute
verkligen bra! tänk om man kunde trolla bort skiten det som förr i tiden enligt principen syns inte finns inte!
2009-12-04

  Lady Alassa
papperskorg - det är genialt som Isac Newton på Galileo Galilei's axlar hur högt vi än nått strävar vi alltid mot något högre
2009-12-04

  TobbeTooMuch
Ja den kullen känns bekant, har varit där många ggr, du beskriver det fint!
2009-12-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fin den här var över kullen där människan väntar på snö
2009-12-04

  © anakreon VIP
Da capo!
Da capo!
Da capo!
Carl-Erik
med årets ljudligaste applåd
2009-12-04

  Ronny Berk
rimriktigt, melodiöst och insiktsfullt, utsikten från berget av människan skapat, inte av bergfast granit, mera av människors slit-och slängnit...
2009-12-02

    Bodil Sandberg
på sopbergets högsta topp
står jag och gör tummen opp
och applåderar dig..görbra!!
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP