Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se honom

Se hur en man går
under - steg för steg
Se hur slitet
yttre - sakta bryts ned

Känn, rakbladsvass
smärta - mot dina armar
Känn, ihåligheten
holka - ur ditt hjärta

Hör hjärtskärande
skrik - rop på hjälp
Hör längtans begär
en sista önskan

Se hur en man går
under - steg för steg
Se hur slitet
yttre - sakta bryts ned




Fri vers av Tiger85
Läst 552 gånger
Publicerad 2005-10-22 11:49



Bookmark and Share


  Nightngale
Skriv inte ut sista raden! :)
Ge inte läsaren mer än hon behöver,
ditt budskap är redan övertydligt
i och med ”Se hur en man går under”.

Generellt…
Ge läsaren mer reflektioner, tankevindlingar, tolkningsmöjligheter.
Gör texten skarpare, skala ofta bort mindre ord, talspråket mm.

*Skissar*

Se honom

Se hur en man går
under - steg för steg
Se hur slitet
yttre - sakta bryts ned

Känn, rakbladsvass
smärta - mot dina armar
Känn, ihåligheten
holka - ur ditt hjärta

Hör hjärtskärande
skrik - rop på hjälp
Hör längtans begär

en sista önskan

Se hur en man går
under - steg för steg
Se hur slitet
yttre - sakta bryts ned
*
Ett ex. som jag tycker ger klarare blick, mer melodi
och framhäver dina ord och diktens syfte tydligare :)
2005-10-22

  frig
starka beskrivningar, jag gillar den!
2005-10-22

    la-poet
sorgligt men sant.

bra!
2005-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Tiger85
Tiger85