Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storstadsliv

Katarinahissen upp
ser ut över Stockholms vatten
En duva letar smulor
långt därnere
Patricia guppar mot kajen
fylld med rörelse och liv

Från tunnelbanan stressar folket
genom trängsel och stök
Bilisterna tutar förtvivlat
på fotgängare här och där
En siren ljuder
någonstans långt bort

Götgatsbacken ner
kullerstenssnubbel mot Medis
En hemlös ber om några slantar
till mat och dryck
Cyklistattentat fäller nästan
gammal dam till marken

Storstadsliv med allt
vad det innebär
Latte på språng
för att inte spilla tid
Varför skynda långsamt
när man kan tjäna en ynka sekund




Fri vers av Tiger85
Läst 622 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-24 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tiger85
Tiger85