Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbara Stockholm

Förseningar på tuben
på grund av våta löv
som om de inte visste
att hösten kommer åter

Drottninggatan halv nio 
novemberblåst i hår
Seven-elevenlatte värmer strupen
när kylan hugger i

Trängselprydda gator
med stressade människor
som ska fram
till varje pris

Tiggare på gathörnet
ber om en slant
till mat och dryck
för förlorad familj

Julhysteri i skyltfönster
Köp, köp, köp
och vi faller för lockelsen
år efter år

Gatumusikanterna kämpar tappert
trotsar kylan
sprider sin musik
i folkhavet

Förseningar på tuben
på grund av våta löv
som om de inte visste
att hösten kommer åter

Är inte Stockholm
underbart

 




Fri vers av Tiger85
Läst 609 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-02 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tiger85
Tiger85