Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

expansionskärl

behöver
ett expansionskärl
med plats för
den stigande saven

ett expansionskärl
vars volym
enligt normen
motsvarar
fem procent av
systemets totala
vätskevolym.

Inga ventiler
eller liknande
monterade på
den säkerhetsledning
som leder från
expansionskärlet
ut i det fria

den plats där
expansionskärlet
placeras
måste vara
skyddad från frost

behöver det för
att skydda systemet
från att explodera
då volymen
och därmed trycket
ökar vid upphettning




Fri vers av Anders P VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-14 15:45



Bookmark and Share


  erkki
Möte i monsunen. Mellan mänskliga behov och förkättrade tekniska prylar. Som också kan krångla. Som vi.
2010-01-02

  Vind
Expansionskärl är en konst i sig... och ett välfunnet "metafortänk".
2009-12-16

    ej medlem längre
En bra bild av ngt vi skulle behöva... Jag minns att vårt hus i min barndom hade ett som ibland släppte ut vatten på taket..
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP